Telefon: 06-30-9216-559
Email: mary@callantorna.hu

   A Callanetics
az egyik leghatékonyabb

alakformáló és testtartást javító
torna

Callanatics

Egészségünk megőrzése

Az üde fiatalság és a jó kondíció nem feltétlenül jár együtt. Hány elhízott, hajlott hátú, lomha mozgású fiatalt látunk naponta a városban? Ők biztosan nem tudják, hogy a tunyaság bizony meggyorsítja az öregedés folyamatát.

A mozgásszervi megbetegedések, a nehézkes mozgás sokszor egyértelműen arra vezethetők vissza, hogy az illető fiatal korában elhanyagolta a testét. Az idős kornak nem feltétlen velejárója a görbe hát! Sok tekintetben a kor a lelkiállapot függvénye is. Ismerik a mondást: annyi éves vagy, ahánynak érzed magad! Hányszor sóhajtunk életünk során: „ma ezerévesnek érzem magam”. Olyankor bizonyosan testi és lelki fáradtság gyötör bennünket.

Születésünktől fogva egyre csak öregszünk, s velünk együtt a testünk is. Ám csak negyvenes éveink táján figyelünk fel az egyre szembetűnőbb változásokra. Hajunk fénye megkopik, az ősz hajszálak merevebbek, rakoncátlanabbak, s megváltozik a bőrünk színe és szerkezete is. A szervezetünkben végbemenő kémiai átalakulások következtében előbb-utóbb kénytelenek vagyunk észrevenni, hogy izmaink sem olyan feszesek már, mozgásunk merevebb, nehezebben hajlik a térd és a derék, hol itt fáj, hol ott, pedig régebben nem voltak panaszaink.

Száz szónak is egy a vége: a hajlott tartás, a fájdalmas, nehézkes mozgás a legtöbb esetben elkerülhető, ha az illető ifjú korában karbantartja a testét. A változások egy része persze elkerülhetetlen: a látásunk romlik, a csontok törékenyebbé válnak. Annál fontosabb tehát, hogy izmainkat jó állapotban tartsuk. A rendszeres torna, különösen az idősödők számára fontos, ha a legcsekélyebb mértékben is fittek kívánnak maradni. Nem elég elsétálni az autóig, a kertben tenni-venni és hetente egyszer teniszezni vagy golfozni. A rendszeres edzésnek a bajok kialakulásának megelőzésében van kiemelkedő szerepe. Annak, aki rendszeresen mozog, kielégítőbb az anyagcseréje, megsokszorozódik az energiája, jobb a fizikai teljesítőképessége.

A látványos öregedés megelőzéséhez, a testkultúra iránti igény felkeltéséhez, a jó fizikai állapot fenntartásához ajánljuk Önnek a rendszeres Callanetics tornát!

Csoportos foglalkozások

Hétfő

17.00-18.00

Szerda

8.30-9.30

Csütörtök

17.00-18.00

Péntek

8.30-9.30

A délelőtti órákra előzetes bejelentkezés szükséges!


Helyszín:
III. Fényes Adolf u. 23.
(bejárat a Perc utca felől)

Egyéni oktatás

Igény esetén vállalok egyéni, személyre szabott órákat is előzetes egyeztetés alapján.